Musik på Engen foregår på Damhusengen nær iskiosken. Det har været en publikumssucces gennem alle årene - når bare det ikke regnede. Og det har heldigvis været undtagelsen...

Finn Nesgaard (tv) og Freddy Christiansen har arrangeret Musik på Engen siden starten i 2008. I år kan de derfor fejre 10-års jubilæum.

Årets jazzorkester er Finney's Jazzmen under ledelse af Finn Frøsig. Det optræder lørdag middag.

Musik på Engen 2017 slutter søndag eftermiddag den 20. august med optræden af kongelig operasanger Guido Paevatalu, som synger kendte og muntre sange fra de kassiske operarepertoire.

I  weekenden den 18.-20. august fejrer Vanløses musikfestival 10-års jubilæum. Det har været en publikumssucces, når bare det ikke regnede...

Musik på Engen 2017

I 2008 arrangerede Vanløse Lokaludvalg den første Musik på Engen, og i år kan Vanløses musikfestival derfor fejre 10-års jubilæum. Hovedmændene var dengang som i dag Freddy Christiansen og Finn Nesgaard. De har naturligvis fået en del erfaringer, som de har bygget videre på. Men grundstrukturen er stadig den samme.

- Vi fik hurtigt et samarbejde med fritidshjemmet VBUC og dets unge rockbands, og de er nu erstattet af fritidsklubben Højens unge bands, siger Freddy Christiansen. - Desuden er det blevet en fast tradition, at Adventskirken og Vanløse Frikirke holder gospelgudstjeneste søndag formiddag. Derefter er der underholdning for børnene - i år med Jungle Jim. Og søndag eftermiddag står den på klassisk musik.

- For nogle år siden besluttede vi at dreje scenen, så de forbipasserende på stien langs Damhussøen nu kan se hvad der foregår. Og det er også blevet en fast tradition, at vi inviterer de lokale foreninger til at stille op med informationsboder. I år er der kommunalvalg, så mon ikke der kommer en del politiske partier...

Grundideen
- Hele ideen med Musik på Engen er, at Vanløses borgere kan få nogle gode musikalske oplevelser. De kan komme forbi og høre musikgenrer, som de måske ikke kender i forvejen. Og de kan få et indtryk af det musikliv der er i Vanløse, for det er et fast princip, at der altid er optræden af lokale bands og sangkor.

- Men vi henter naturligvis også kunstnere udefra. I år er der f.eks. frokostjazz om lørdagen med Finneys Jazzmen, og det hele slutter søndag eftermiddag med kongelig operasanger Guido Paevatalu, der synger en stribe kendte numre fra det klassiske repertoire.

Og hvad så med vejret?

- Vi er naturligvis ikke sluppet for, at der ind imellem er kommet en byge, og så har der ikke været mange publikummer. Men når jeg ser tilbage, så har vi haft godt vejr langt det meste af tiden. Og det håber vi naturligvis også på i år, slutter Freddy Christiansen.

Fakta om Musik på Engen 2017
Årets Musik på Engen foregår den 18.-20. august på Damhusengen nær iskiosken. Festivalen starter med ungdomsrock fredag kl. 17. Lørdag middag er er frokostjazz med Finney's Jazzmen, efterfulgt af tre vidt forskelige sangkor. Søndag starter med gospelgudstjeneste. Derefter er der børneunderholdning med Jungle Jim. Og det hele slutter med optræden af kongelig operasanger Guido Paevatalu.

Musik på Engen
for 10. gang...