Kammerkoret Hymnia hører til den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i konkurrencer og festivaler i både ind- og udland. På Damhusengen optræder koret bl.a. med sange af Svend S. Schultz, Oluf Ring og Jørgen Jersild.

Når Roskilde Domkirkes Pigekor går på scenen til Musik på Engen, så bliver det overraskende nok ikke med et repertoire bestående af klassisk kirkemusik, men med jazz, pop og rock (foto Rasmus Malmstrøm).

Fakta om Roskilde Domkirkes pigekor
Pigerne er mellem 15-22 år. De har alle mange års erfaring fra børnekoret og senere juniorkoret i domkirken, før de er optaget i pigekoret. Flere af korets tidligere medlemmer uddanner sig i dag professionelt.

          Korets leder er sangpædagog og kantor Christa Brix Hauser.

Fakta om Kammerkoret Hymnia
Hymnia blev stiftet i 1983. Koret består af ca. 25 sangere under ledelse af Flemming Windekilde. Hymnia hører til den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i konkurrencer og festivaler i både ind- og udland. Koret har udgivet flere cd'er med dansk og udenlandsk kormusik.

Når der holdes musikfestival på Damhusengen i weekenden den 19.-21. august bliver det igen med en stor korafdeling lørdag eftermiddag. I år bliver det med Roskilde Domkirkes Pigekor og Kammerkoret Hymnia.

Musik på Engen 2016

- Jeg er rigtigt glad for, at vi skal optræde på "Musik på Engen", siger lederen af Roskilde Domkirkes Pigekor, Christa Hauser. - Men forhåbentligt tror folk ikke, at vi kun synger kirkemusik, for vi synger jo også alt muligt andet. F.eks. optrådte vi i 2014 på Roskilde Festivalen med et metalrock band, og når vi kommer til Vanløse vil vi synge et repertoire bestående af bl.a. jazz, pop og rock.

Arrangøren glæder sig...
- Jeg havde egentlig glædet mig til at høre pigerne synge kirkemusik, siger Freddy Christiansen fra den arbejdsgruppe under Vanløse Lokaludvalg som arrangerer Musik på Engen. - Men jeg er sikker på, at det også bliver en oplevelse at høre dem kaste sig ud i noget helt andet - det skal nok blive sjovt.

          Freddy Christiansen skynder sig dog at tilføje, at der bestemt også bliver klassisk korsang på Damhusengen, for Kammerkoret Hymnia vil synge et repertoire med sange af bl.a. Svend S. Schultz, Oluf Ring og Jørgen Jersild. Sidstnævnte er nok især kendt for Kærlighedsrosen - En yndig og frydefuld sommertid.

Alsidigt program
Musik på Engen starter om fredag aften den 19. august med ungdomsrock. Lørdag er der frokostjazz med Henning Munk og Plumperne, korsang og til sidst rock med The What. Søndag sluttes der af med gospelgudstjeneste, børneunderholdning med Palle Pirat og opera med De 3 Kgl. Sopraner.
Domkirkepigerne
synger pop og rock...