The What har efterhånden eksisteret i 25 år - de seneste fem år med samme besætning: Kristian Boll, Nis Toke Madsen, Kaspar Lindhardt og Søren Frederiksen.

- Vores repertoire består bl.a. af kendte rocknumre, men vi spiller dem på en ny og anderledes måde, så folk tænker "hvad var dog det?", siger Kristian Boll fra The What. Han har selv boet i Vanløse i over 20 år, og han glæder sig derfor i særlig grad til at optræde på Damhusengen.

Når bandet The What går på scenen på Damhusengen bliver det med et program, der blandt andet består af kendte rocknumre i nye udgaver. F.eks. kan man høre Stones-nummeret "Honky Tonk Women" i en helt anden indpakning.

Musik på Engen 2016

- Vi spiller udelukkende musik, som vi selv kan li', siger Kristian Boll fra bluesorkestret The What, - og vi gør det på nye måder, så publikum tænker "jamen, HVAD var dog det? Det er faktisk derfor at vi kalder vores band for The What!
          Men hvorfor vil de spille de kendte numre på en ny måde, og er det overhovedet værd at lytte til?
          - Det skal jo ikke bare lyde som en halvgod kopi af originalen - vores musik skal have sit eget liv og nerve, uddyber Kristian Boll. - F.eks. spiller vi det kendte Rolling Stones-nummer "Honky tonk women", ikke som rock, men som blues. Og det er der faktisk belæg for, for Mick Jagger synger jo igen og igen "Gimme, gimme the honky tonk blues".
          - Og så lige for en ordens skyld: Vi spiller både blues, rock'n roll, soul og country. Men vi kunne aldrig drømme om at spille Shubidua, for det er alt for pænt til os.

Mange år i Vanløse
The What har efterhånden 25 år på bagen, og de seneste fem år har bandet bestået af fire musikere på bl.a. guitar, banjo, bas og trommer. Og tre af dem optræder desuden som sangere.
          Kristian Boll selv synger og spiller guitar, dobro og banjo. Og så han er vanløseborger - siden 1995.
          - Jeg er vokset op nord for København. Men da jeg selv skulle købe hus, så ville jeg bo i Brønshøj eller Vanløse, for her møder man alle slags mennesker.
          Og Kristian Boll ved hvad han taler om. Hans børn gik nemlig i Hyltebjerg skole, og selv har han været formand for den lokale grundejerforening.
          - Det blev dog mindre sjovt, da vi fik en rockerborg på Jyllingevej, erkender han. - Så i dag er det en af naboerne til rockerborgen, der er formand.
          - Men dét har jo ikke så meget med bluesmusik at gøre. Og under alle omstændigheder så glæder vi os til at spille til årets Musik på Engen, slutter Kristian Boll.
          The What kan opleves lørdag den 20. august fra klokken 16.30 til 18. Det foregår på Damhusengen nær iskiosken. Der er fri adgang til alle Musik på Engens koncerter.

Kom og oplev
"Stones" på en ny måde