Henning Munk og Plumperne spiller frokostjazz på Damhusengen lørdag den 20. august kl. 12.00. Der er gratis adgang til koncerten, som er en del af Musik på Engen 2016, arrangeret af Vanløse Lokaludvalg.

Med mindre vejrudsigten truer med massiv regn, så kommer Futte igen i år med madvognen og serverer pandekager og desert. Og i år bliver der bedre spisebetingelser, for der vil blive opstillet et restaurationstelt (foto Jan Mørch).

I weekenden den 19.-21. august indbyder Vanløse Lokaludvalg til musikfestival på Damhusengen. Der er lagt op til et brag af en folkefest - bl.a. med frokostjazz lørdag middag. Men hvad nu hvis det bliver regnvejr...

Musik på Engen 2016

Det er niende gang at lokaludvalget arrangerer Musik på Engen, og hvert år har det foregået i sidste halvdel af august måned, for folk skal jo nå at komme hjem fra ferie, og samtidigt skal det være så lunt, at det er en fornøjelse at sidde udendørs.
          - Vejret har naturligvis ikke altid været lige godt, siger Freddy Christiansen, der er med i arrangementsgruppen, og hvis særlige passion er traditionel jazz. - Sidste år blev vi ramt af en del byger, men der har også været år, hvor solen skinnede fra en klar himmel fra start til slut. Og det håber vi jo altid på.

Frokostjazz
I år har Freddy Christiansen hyret Henning Munk & Plumperne til at spille frokostjazz lørdag klokken 12.00 og et par timer frem. Der bliver derfor god tid til at spise frokost, drikke et glas øl eller vin - og nyde musikken.
          Henning Munk Plum er vanløseborger, og hans orkester har speciale i dansevenlig jazz: Standards, blues og ballader med afstikkere ud i evergreens og filmverdenens musik. Og desuden er de fem musikere fulde af godt humør!
          F.eks. hævder de, at Henning og hans sopransaxofon kan lede publikum igennem jazzens vidtstrakte gadenet uden brug af GPS! Den banjospillende svenske professor Björn Ekman kan synge så fuglene dratter ned fra træernes grene af misundelse. Mads Hyhne på trombone har Danmarks tredje‑længste skæg. Marc Davis på kontrabas har spillet med samtlige musikere i hele Verden. Og trommeslageren Henning Toxværd har stort set egenhændigt opfundet jazzen for mange årtier siden. Og så kan det da næsten ikke blive større og mere fantastistisk!

Vanløse er en grøn bydel
Men hvad nu, hvis det bliver regnvejr?
          Ja, så kan man stadig købe mad i iskiosken, og man kan købe drikkevarer i teltet, hvor det i år er Vanløse Bilaug der står for udskænkningen. Henning Munk og Plumperne vil også ufortrødent spille videre fra den overdækkede scene. Men Futtes Pandekager kommer ikke med madvognen som sidste år. Og mange af Vanløses jazzfans vil nok også vælge at blive hjemme...
          - Det er en kalkuleret risiko, siger formanden for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen. - Vi lægger ganske meget arbejde, og også en del penge i udendørs arrangementer, for Vanløse er en grøn bydel hvor et område som Damhusengen er med til at skabe fællesskab og identitet blandt bydelens borgere.
          - Og hver gang det lykkes med sol og blå himmel, så er det en fantastisk oplevelse. Ikke alene for publikum, men også for alle os frivillige, der har forberedt arrangementet i månedsvis, og som klarer det praktiske arbejde med bl.a. opstilling og nedtagning af telte og borde...

Selvfølgelig
bliver vejret godt...