De to Voces kor synger et repertoire med sange af bl.a. William Byrd, Bjørn Hjelmborg og Svend S Schultz. Det bliver a capella og uden forstærkning, så publikum kan opleve de rene sangstemmer og samklangen mellem dem. Og der bliver fællessange, hvor publikum inviteres til at synge med...
- Vi glæder os til Musik på Engen, siger Bo Asger Kristensen fra Voces Kammerkor. Han har selv en fortid som sanger i Hyltebjerg kirke, og han sidder her med en plakat for en koncert, som han holdt i kirken for nogle år siden med Kammerkoret Cantabile.
Voces Kammerkor og Voces Ensemble optrådte for nylig i Gentofte Rådhus' store, lyse sal med bl.a. Peter Hanke som dirigent. Til august kommer korene og synger til Musik på Engen.
Når de to Voces sangkor optræder på Musik på Engen den 22. august, så kan publikum sidde midt mellem sangerne og høre hvordan de enkelte stemmer klinger sammen. Og der bliver også fællessange, hvor alle inviteres til at synge med...

- Det var en fantastisk oplevelse at sidde blandt sangerne i de to Voces kor i Gentofte Rådhus' store, lyse sal og opleve, hvordan de enkelte stemmer skaber en musikalsk helhed, siger Finn Nesgaard fra Vanløse Lokaludvalg. - Og den oplevelse kommer til Vanløse, når vi holder Musik på Engen i weekenden den 21.-23. august.
          Men hvorfor står de to Voces kor - det professionelle Voces Ensemble og det semiprofessionelle Voces Kammerkor - ikke bare på en scene foran publikum, når de optræder?
          - Det gør vi skam også, siger lederen af Voces Academy, Peter Hanke.
- Men ud over almindelige korvirksomhed, så vil vi give folk et tættere forhold til, hvad det egentlig vil sige at arbejde så tæt sammen, som man gør i et kor. Af samme grund holder vi kurser, hvor f.eks. erhvervsledere prøver at dirigere, og på den måde lærer noget konkret om ledelsesfilosofi. Og vi holder også egentlige dirigentkurser, for dem er der mangel på i København.

Det lokale islæt
- Musik på Engen er altid en blanding af musik fra "den store verden" og musik med direkte tilknytning til Vanløse, siger Finn Nesgaard, - og Voces Kammerkor har faktisk et direkte link til vores bydel. Dirigenten Bo Asger Kristensen har nemlig været kirkesanger i Hyltebjerg kirke, og på væggen i hans lejlighed i Valby hænger en plakat fra en koncert, som han holdt i kirken med kammerkoret Cantabile. Men nu gælder det altså Voces!
          De to Voces kor optræder på Damhusengen lørdag den 22. august klokken 16, og det bliver med at blandet repertoire med musik af bl.a William Byrd, Bjørn Hjelmborg og Svend S Schultz.  
        - Vi synger udelukkende "a capella" - altså ren sang uden klaver eller andre instrumenter, siger Bo Asger Kristensen, - og vi vil synge uden forstærkning, så publikum kommer til at høre de rene sangstemmer. Forhåbentlig vil der også være mange blandt publikum, som har lyst til at synge med på fællessangene, for det skaber musikalsk fællesskab. Og der er jo ganske mange sangkor i Vanløse...

Du kan opleve sangkorene på tætteste hold...