Kammerkoret Audite har sangere fra både Vanløse og Rødovre. Koret vil først og fremmest synge danske sommersange, når der holdes Musik på Engen i slutningen af august.

Verdens Sirener er et kvindekor hvis medlemmer kommer fra det meste af verden. Koret har et repertoire, der omfatter sange på 32 forskellige sprog.

Når Vanløse holder musikfestival i slutningen af august, bliver det med deltagelse af to meget forskellige sangkor. Plus en russisk operasanger...

- Sang kan være fantastisk til at bygge bro mellem kulturerne, for man føler et helt særligt fællesskab, når man synger sammen. siger Finn Nesgaard fra den arbejdsgruppe under Vanløse Lokaludvalg, der står bag Musik på Engen.

          Korafdelingen lørdag eftermiddag, den 24. august, har derfor deltagelse af to meget forskellige sangkor: Kammerkoret Audite synger en afdeling med Halfdan Rasmussen sange plus en afdeling danske sommersange - mere dansk kan det næsten ikke blive. Og kvindekoret Verdens Sirener synger først en afdeling med kvindesange, og supplerer derefter med et udvalg af sange på "alverdens sprog". Koret har nemlig sangere fra mange forskellige lande - i Europa og udenfor. Og repertoiret omfatter sange på 32 forskellige sprog.

          Midt i det hele bliver der solooptræden med sirene-korets dirigent, Tatiana Kisseleva Gudnæs. Hun stammer fra Rusland, hvor hun er uddannet operasanger.

          - Jeg glæder mig ikke mindst til fællessangen, hvor de to kor vil synge den russiske sang "Kalihnka maja" og den danske "Danmark nu blunder den lyse nat" sammen med publikum. Sangglæden er nemlig en kilde til ægte fællesskab, slutter finn Nesgaard.

Tatiana Kisseleva Gudnæs er uddannet operasanger i Rusland, og så er hun dirigent for Verdens Sirener...

Sangkorene bygger bro
over kulturforskellene