Lørdag den 23. kl 11 går den unge jazzgruppe Cloos/Søegaard på scenen. Og derefter spiller jazzorkestret Kansas City Stompers op til dans klokken 12. Publikum er naturligvis velkomne til at medtage frokostkurven i det grønne. Drikkevarer kan medbringes - eller købes på stedet.

Det er en god idé at tage frokosten med, når der er jazz på Damhusengen, for det foregår lørdag den 24. august omkring middagstid. Og man behøver ikke at sidde på græsset, for der bliver opstillet borde og bænke foran scenen.

Musik på Engens jazzarrangement foregår lørdag middag den 24. august. Det er derfor en oplagt idé at tage vin og madkurv med - eller købe drikkevarerne i musikfestivalens øltelt.

- Vi har valgt at flytte jazzkoncerten fra lørdag aften til lørdag middag, siger Freddy Christiansen fra Vanløse Lokaludvalgs festivalkomite. - Allerede her i slutningen af august kan det nemlig være køligt, når duggen falder. Og for øvrigt er der jo ikke noget bedre end en frokost i det grønne.          Freddy Christiansen skynder sig dog at tilføje, at man ikke behøver at sidde i græsset, for der bliver opstillet borde og bænke foran scenen.

To solide jazzorkestre
Festen starter klokken 11 med den unge jazzgruppe, Cloos/Søgaard Kvintet. Navnet er forholdsvis ukendt, men Jeppe Cloos var med da Jazz Five optrådte på Musik på Engen i 2011, og det var en rigtigt god oplevelse. Den nye gruppe kalder sig "Cloos/Søgaard Kvintet", og den består af en samling unge musikere, som har fundet hinanden igennem deres fælles interesse for den nordiske jazztradition. Gruppen optræder med originale kompositioner, skrevet af Jeppe Cloos og Asger Søgaard, og de omtaler selv musikken som både melodisk og improvisatorisk.
          Klokken 12 er det så Kansas City Stompers, der bestiger scenen, og her får man jazz af den gode traditionelle slags med rødder i New Orleans. Repertoiret dækker dixieland, swing og maistream...
          Kansas City Stompers har eksisteret i over 60 år - og altid under ledelse af Niels Abild. Han startede orkestret, da han var 13 år, og siden da har han det til et af landets kendteste og mest respekterede jazzbands.

Tag madkurven med på Damhusengen