Glostrup Sangforening Mandskor blev startet i 1883. Sangerne kommer fra lokalområdet og fra et ganske stort opland. Alle er amatører i ordets bedste forstand, for det er lysten og glæden ved at synge der driver koret, og denne glæde giver man videre til publikum.

Når Vanløse Lokaludvalg afholder Musik på Engen i weekenden den 31. august til 2. september 2012 bliver det med deltagelse af en hel stribe lokale sangere og sangkor.

– Lørdag eftermiddag står på korsang, og her er der deltagelse af både gospelkoret Green Valley og Grøndal Seniorkor, der begge er hjemmmehørende her i Vanløse, siger Finn Nesgaard fra Vanløse Lokaludvalg. – Hovedattraktionen i denne afdeling er ganske vist Glostrup Sangforenings Mandskor, der naturligvis er hjemmehørende i Glostrup. Men korets dirigent, Ole Jørgensen, bor og arbejder i Vanløse.

Ole Jørgensen har tidligere arbejdet på Kulturstationen, og siden har han 2008 været dirigent og pianist for Hyltekoret, der øver i Hyltebjerg Kirke..

– Jeg boede i Vanløse fra 2006 til 2009, men flyttede på kollegium i forbindelse med min uddannelse i direktion på Det danske Musikkonservatorium, forklarer han. – Men nu er jeg tilbage i Vanløse. Og det er jeg rigtigt glad for.

Mandskorets repertoire

Man kunne for nylig opleve Glostrup Sangforenings Mandskor ved en stor koncert i Glyptoteket, og det er en del af repertoiret herfra, som nu kan opleves på engen ved Damhussøen.

– Koret synger et klassisk mandskors-repertoire som Niels W. Gades "Morgensang" af Elverskud, Lange-Müllers "Kornmodsglansen ved Midnatstid" og Jægerkoret "Herligt en sommernat" fra skuespillet Elverhøj, siger Ole Jørgensen. – Vi optræder også med svensk musik af Belmann, med dansk musik af Carl Nielsen og Herman D. Koppel, og med populære jazz- og musicalnumre. Og så glæder vi os til at affyre en hæsblæsende udgave af den gode gamle "What Shall We Do With A Drunken Sailor"...

Ole Jørgensen tiltrådte som dirigent for Glostrup Sangforening Mandskor for et år siden. Han er også dirigent for Hyltekoret, og han er for nylig flyttet tilbage til Vanløse.

Også om søndagen – i kirketiden – er der korsang. Her står Adventskirken og Vanløse Frikirke nemlig for en friluftsgudstjeneste med deltagelse af Adventskirkens gospelkor. Koret kunne for nylig fejre sit 10-års jubilæum.

Samme dag kl. 12.30 er det børnenes tur til at få en musikalsk oplevelse, for her kommer Sigurd Barrett med sit "Bjørnetime-show". Og klokken 14.00 bliver der klassisk musik med Belmania Kvartetten, som man allerede kunne opleve på Musik på Engen for et par år siden.

Mange vanløse-sangere