Bellmania og Tine Ann Gaardsdal kan opleves på Damhusengen søndag den 2. september klokken 14. Fra venstre ses Tine Gaardsdal, guitarist Leif Hesselberg, fløjtenist Tine Jensen, og cellist Karin Dalsgaard.

Bellmania kvartetten er blevet til en trio, og Dario Campeotto er erstattet af en kvindelig sanger, men repertoiret er stadig i den gode klassiske genre med nogle af guldaldertidens fineste stykker musik.

Bellmania optrådte i forbindelse med Musik på Engen i 2009 - som kvartet, og med Dario Campeotto som solist. Når gruppen er tilbage på Damhusengen søndag den 2. september kl. 14.00, bliver det ikke med helt den samme besætning, men musikalsk er kvaliteten på det samme høje, klassiske niveau.

          - Vi begyndte at spille sammen i den nuværende form i sommeren 2011 i forbindelse med Fredericia guldalderfestival, fortæller fløjtenist Tine Jensen, - og vi besluttede at fortsætte samarbejdet efter en vellykket og anmelderrost koncert.

          - Gruppens navn hentyder til, at vi tidligere arbejde med Bellmans sange, men siden da er repertoiret udvidet, så de svenske sange suppleres af sange fra den danske sangskat, plus guldaldermusik og barok. Vores besætning med fløjte, guitar og cello suppleret af sangeren Tine Gaardsdal giver nemlig rig mulighed for et varieret repertoire.

          Programmet ved Musik på Engen omfatter bl.a. værker af Kuhlau, Rossini, De Falla og Paganini. Desuden bliver der en afdeling med sange af Kai Normann Andersen.

Klassisk sopran
Sangeren Tine Ann Gaardsdal er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Hun var i mange år fast assistent i Ars Nova med hvem hun bl.a. opførte "Klokkeren fra Notre Dame" på Betty Nansen Teatret, samt "Operation Orfeo" af Hotel Pro Forma ‑ en forestilling som har rejst rundt i store dele af verden. Desuden har hun i 17 år arbejdet i DR Radiokoret og i Københavns Domkirke.

          De tre musikere i Bellmania er også konservatorieuddannede, henholdsvis på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium.

Bellmania tilbage
på Damhusengen