Det nye, men alligevel veletablerede Rose Room Dixie optræder med traditionel jazz på Damhusengen lørdag den 1. september kl. 17.30. Fra venstre ses trommeslageren Jess Buch Petersen, klarinettisten Jørgen "Tulle" Rasmussen, trompetisten Henning Bendixen, bassisten Uffe Borgaa og banjospilleren Jørgen Bidstrup.

Når der er jazz-aften lørdag den 1. september i forbindelse med årets Musik på Engen, så bliver hovednavnet det ganske ukendte Rose Room Dixie. Men orkestret har alligevel rigtig mange års erfaring og succes i den danske jazzverden.

Folkene fra Vanløse Lokaludvalg havde egentlig engageret Jørgen Boldberg Swingers til at komme og spille traditionel jazz i forbindelse med Musik på Engen. Men Boldberg blev ukampdygtig på grund af sygdom, så orkestret måtte skifte navn med lynets hast. Derfor står der Dixieland Swingers på musikfestivalens plakat – men i dag optræder orkestret under navnet Rose Room Dixie.

– Vi spiller i bund og grund den samme musik, og vi er stadig fem mand fra det gamle orkester, siger trompetisten Henning Bendixen. – Og som sjette mand på holdet har vi nu basunisten og sangeren Gunnar Bay.

Mange års jazzglæde
Henning Bendixen understreger, at alle orkestrets medlemmer har mange års erfaring fra den danske jazzverden. Selv har han f.eks. spillet 11 år i Papa Bennys Jazzband, og han har optrådt med solister som Grethe Ingman, Lone Kellerman og Östen Warnerbring, foruden at han har spillet moderne jazz med folk som Niels Henning Ørsted Pedersen, Bent Jædig, Jens Søndergaard og Christina von Bülow. Og i 2006 modtog han Holbæk Jazzprisen.

Orkestrets nye medlem, Gunnar Bay, er kendt for sin humor, musikalitet og sang, der har gjort ham til en skattet musiker i ind- og udland. Og så har han for øvrigt været kapelmester for flere københavnske orkestre.

De øvrige medlemmer af Rose Room Dixie er trommeslageren Jess Buch Petersen, klarinettisten Jørgen "Tulle" Rasmussen, bassisten Uffe Borgaa og Jørgen Bidstrup der spiller guitar og banjo.

Ungt band
Jazzaftenen starter i øvrigt allerede klokken 16.30 hvor det unge jazzband Magnum Infinity optræder.

Bandet er startet af Sigurd Barretts søn, trommeslageren Jens Konrad Barrett fra Valby. Det består af i alt tre unge musikere der har truffet hinanden i det københavnske jazzmiljø. Med udgangspunkt i såvel det klassiske jazzrepertoire og egne kompositioner spiller de lyttevenlig jazz – der samtidigt udfordrer jazzens mange afkroge..

Jazzorkestret har skiftet navn – igen