Leonardo Pedersens Jazzkapel består i dag af 11 musikere og sangerinden Ane Kramme. Orkestret spiller et blandet program af swing, blues og følsomme ballader, når det optræder i forbindelse med Musik på Engen, lørdag den 28. august kl. 18.00.

Musik på Engen 2010 - 28. august kl. 18.00
på Damhusengen nær iscafeen

Basunisten er fra Vanløse

Når Leonardo Pedersens Jazzkapel går på scenen i forbindelse med Musik på Engen den 28. august, bliver det med en stærk tilknytning til både Vanløse og Rødovre, for flere af musikerne har boet i området.

- Min far havde isenkrambutik på Ålekistevej 209 i masser af år, fortæller Bjarne Thanning, der spiller basun i Leonardo Pedersens Jazzkapel, - og vi boede 10 år i Vanløse, indtil vi flyttede til Rødovre i 1964.
         Som dreng var Bjarne Thanning med i FDF K19, der holder til i Vanløse kirke. Og da han som ung musiker overtog kredsens orkester, skiftede repertoiret til jazzmusik og navnet blev Vanløse Bigband. Orkestret havde 20 entusiastiske unge musikere, der øvede i VBUC's lokaler lige overfor kirken.
         - Jeg arbejdede med orkestret i 20 år frem til 1988, og vi spillede først og fremmest til lokale arrangementer, siger han og tilføjer, at han også spillede i andre orkestre, foruden at han uddannede sig til musikpædagog og dirigent på musik-konservatoriet. Han har f.eks. spillet med Thad Jones, Eclipse, Blast og Det Hemmelige Bigband - plus naturligvis Leonardo Pedersens Jazzkapel. Men han føler stadig en tæt og varm tilknytning til Vanløse.

Orkesterleder og sanger
Orkesterleder Leonardo Pedersen selv føler sig også som en halv vanløseborger, for han er født på Tornsangervej i "pip-kvarteret", og han kender Vanløse næsten som sin egen bukselomme.

Bjarne Thanning var leder af Vanløse Bigband i 20 år. Nu kommer han igen til byen - denne gang som basunist i Leonardo Pedersens Jazzkapel.

- Jeg glæder mig til at optræde i Vanløse, siger Anne Kramme fra Leonardo Pedersens Jazzkapel. Hun har boet de seneste 10 år i bydelen, men er nu flyttet til Malmø.

         Det samme gælder for orkestrets sanger, Ane Kramme, som har boet de seneste 10 år i Vanløse, på Primulavej, men for nylig er flyttet til Malmø. Gensynsglæden bliver derfor stor når jazzkapellet kommer til byen.

Swingende repertoire
Med snart 50 år på bagen er Leonardo Pedersens Jazzkapel et af vores førende swingbands. Det har optrådt overalt i Danmark - i klubber, på torve og pladser - og det har desuden medvirket på alle vigtige inden- og udenlandske festivals i Skandinavien og på kontinentet.
         Orkestret optræder med et afvekslende program af fede swingnumre, saftig blues og følsomme ballader hentet fra bl.a. Duke Ellington, Neal Hefti, Quincy Jones, Louis Jordan, Ray Charles og Count Basie. Og desuden vil der nok blive spillet nogle af musikernes egne kompositioner.
         Leonardo Pedersens Jazzkapel kan opleves på Damhusengen ved iscafeen lørdag den 28. august kl. 18-21. Der er gratis adgang til koncerten.