Bellmania-Kvartetten optræder sammen med Dario Campeotto på Damhusengen søndag den 30. august i forbindelse med "Musik på Engen" (foto: Fotolinien).

Musik på Engen 2009 - 28.-30. august på Damhusengen nær iscafeen
Dario Campeotto synger
italienske glansnumre

Årets musikfestival på Damhusengen afsluttes med en klassisk koncert søndag eftermiddag kl. 14.00 hvor Dario Campeotto og Bellmania-Kvartetten optræder.

Koncerten er opbygget som vekselvirkning mellem klassisk instrumental musik af italienske komponister (bl.a. Vivaldi, Rossini og Boccherini) og sange/viser med Dario Campeotto som solist. Han vil bl.a. synge  Sjöberg: Den første gang jeg så dig. Nielsen: Irmelin Rose. Denza: Funiculi, Funicula. Taube: Min elskling du er som en rose. Og Capua: O sole mio.

Dario Campeotto er født på Frederiksberg i 1939 af italienske forældre. Som 21-årig sang han i det kongelge operakor, og han har siden da haft mange roller både på teater og film. Mest kendt er filmene "Min kones fridag", "Flagermusen" og "Han, hun, Dirch og Dario". Han har også medvirket i revyer og musicals. Og så sang han "Angelique" til Melodigrandprix'et i 1961. I 1996 modtog Dario Campeotto Simon Spiesfondens "Livsglædens Pris" på kr. 100.000.

Bellmania-Kvartetten består af : Tine Jensen, fløjte. Ivar Bremer Hauge, violin. Jan Sommer, guitar. Og Inger Jensen, cello. Gruppen har bl.a. optrådt i Tivolis Koncertsal, Copenhagen JazzHouse, Odsherred Kammermusik Festival, Viborg Teaterkreds, Arken, Esbjerg Musikhus og på Huset. Desuden har den medvirket ved en koncert på Arbejdermuseet i samarbejde med P2 Musik.

Kort om musikerne
Fløjtenist Tine Jensen er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium (1994) og på Koninklijk Muziekconservatorium, Bruxelles (1996). hos Carlos Bruneel. Siden 1996 har hun arbejdet som freelancemusiker, i forskellige orkestre, kammerensembler og musicals.

Violinist Ivar Bremer Hauge er født i Norge, hvor han startede sine studier. Siden erhan uddannet i Tyskland, USA, Sovjet og England, og han har optrådt i de fleste europæiske lande og USA. Han er i dag koncertmester i Radiounderholdningsorkesteret.

Guitarist Jan Sommer er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium og har efterfølgende taget kurser hos bl.a. Paco Peña i Spanien. Siden har han undervist på Musikkonservatoriet, og han arbejder nu som freelancemusiker og -arrangør. Han har udgivet et stort antal cd'er, både som solist og kammermusiker.

Cellist Inger Guldbrandt Jensen er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og fortsatte derefter sine studier i England og USA. Hun debuterede i 1981 og er nu medlem af Radiosymfoniorkestret.

Dario Campeotto slutter af med Capuas glansnummer, O sole mio.